FAQ- Meest gestelde vragen over GeboortekaartjesOver geboortekaartjes bestellen

Bieden jullie ook proefpakketjes aan?
Je kunt hier een gratis proefpakketje aanvragen. Liever een specifieke kaart als proef bestellen? Dit is ook mogelijk. Specifieke proefkaarten zijn €5 per proefdruk (zonder eigen tekst) en drukken wij speciaal voor jou op de papiersoort naar keuze

Kan ik geboortekaartjes bestellen vanuit België?
Ja zeker! De opzet en de drukproef van de kaart sturen wij per email toe ter goedkeuring. Verzending naar Belgie duurt meestal slechts 1 werkdag langer dan verzending binnen Nederland.

Kan ik de enveloppen eerder ontvangen?
Dat is mogelijk. Selecteer deze optie in het keuzemenu bij het geboortekaartje wanneer je de bestelling plaatst.

Is het mogelijk om kraam/borrel kaartjes bestellen bij een geboortekaartje?
Dat is mogelijk. Kraam/borrelkaartjes zijn van hetzelfde ontwerp als het geboortekaartje. Selecteer deze optie in het keuzemenu bij het geboortekaartje als je de bestelling plaatst.

Kan ik ook alleen een ontwerp bestellen en de kaarten elders laten drukken?
Dat is ook mogelijk. Je koopt dan alleen het digitale ontwerp van de kaart (Design Only). Nadat je kindje is geboren en na de goedkeuring van de drukproef, sturen wij de kaart in hoge resolutie (300DPI) per e-mail toe in een druk klaar bestand, met snijruimte voor de drukker. De kosten voor Design Only zijn  vanaf €139 (inclusief 2 correctieronden. Neem contact met ons op wanneer je Design Only wilt bestellen.

Wat wordt er bedoeld met een (deel)vergroting van de kaart?
Bij een deel vergroting wordt er een gedeelte vergroot van het geboortekaartje waar je kindje op staat. Als je kiest voor een XL kaart ontvang je het geboortekaartje in groot formaat. Dit is superleuk om neer te zetten tijdens een kraamfeest bijvoorbeeld of om te bewaren als keepsake.

Wat wordt er bedoeld met het digitale bestand van de kaart?
Dit zijn de originele, hoge resolutie bestanden van het geboortekaartje, in het bestelde formaat . Bij een dubbelgevouwen kaart bijvoorbeeld ontvang je 2 digitale bestanden: 1 bestand van de buitenzijde en 1 bestand van de binnenzijde. Deze bestanden zijn om te bewaren of je kunt deze bestanden gebruiken om zelf een vergroting af te (laten) drukken. Houdt er wel rekening mee dat het digitale bestand in het formaat is van het bestelde formaat. Een kleine kaart van 11x11cm kun je bijvoorbeeld niet supergroot af laten drukken zonder kwaliteitsverlies.

♦ De verhouding voor een vergroting van de kaart is ongeveer tot 3x het formaat van de kaart. Een dubbelgevouwen kaart van 11x11cm (gesloten) bijvoorbeeld, kun je uitvergroten tot 11 centimeter x3 → maximaal 35x35cm.

 

Over het maken van de foto voor het geboortekaartje

Hoe maak ik de foto voor het geboortekaartje?
De foto voor het geboortekaartje kun je gewoon met je smartphone maken en wij doen de rest. Je ontvangt van ons een fotovoorbeeld met fototips voor het geboortekaartje wat je hebt besteld. Informatie over het maken van de foto's voor een geboortekaartje kun je ook hier vinden.

Bewerken jullie de foto van mijn kindje voor het geboortekaartje?
Ja, het bewerken van foto's is ons vak! Wij bewerken en corrigeren jouw foto dan ook optimaal voor het geboortekaartje, Wanneer je kindje eventuele huid oneffenheden heeft retoucheren wij de huid. Wij passen verder de belichting aan, de kleuren en de scherpte van jouw foto.

Hoe stuur ik de foto('s) voor het geboortekaartje?
Foto's kunnen je hier uploaden
 

Over de tekst voor in het geboortekaartje

Wat voor tekst zet je meestal in een geboortekaartje?
Een gedichtje, of een persoonlijke tekst. De geboortegegevens: naam, eventuele doopnamen, geboortedatum, geboortetijd, gewicht bij de geboorte, de *lengte bij de geboorte, namen van de trotse ouder(s) en eventuele grote broers en/of zussen, het adres, en een telefoonnummer samen met een tekst of uitnodiging voor het bezoek.

* De lengte wordt niet meer gemeten bij de geboorte. De meeste ouders schatten de lengte maar als je dit liever niet wilt kun je de lengte ook achterwege laten natuurlijk.

Hoeveel tekst kan er in een geboortekaartje?
In een geboortekaartje kan vrij veel tekst geplaatst worden. Stuur jouw tekst alvast per email naar ons toe met het kaartnummer. Wij laten je weten of alle tekst probleemloos in het geboortekaartje past :)

Ik wil graag een tekstwissel (een aantal kaarten met een andere tekst) is dat mogelijk?
Dat is mogelijk. Er wordt dan een extra drukbestand gemaakt voor de kaarten met een andere tekst. De kosten voor het extra druk bestand voor een tekstwissel zijn €7.50

Kan ik een ander lettertype kiezen?
Dit is mogelijk. Verschillende lettertypen vind je hier. Houd er wel rekening mee dat het lettertype erg bepalend is voor de uitstraling van het geboortekaartje. Kies het liefst een standaard lettertype voor de tekst, zo blijft de kaart goed leesbaar. Voor de naam kun je helemaal los gaan en ieder lettertype kiezen :).


Hoe stuur ik de tekst voor het geboortekaartje?
De (voorlopige)tekst voor het geboortekaartje kun je hier uploaden.  Het is ook mogelijk om de tekst per email naar ons te sturen.
 

Over aanpassingen van geboortekaartjes

Kan ik de kleur van het geboortekaartje laten aanpassen?
Dit is vaak wel mogelijk. We passen de kleuren gratis voor aan. Vergeet alleen niet gebruik te maken van je gratis proefdruk voordat je kindje wordt verwacht, zo weet je zeker dat het kaartje in de kleur is die je wilt. Op een scherm kunnen de kleuren namelijk net iets anders overkomen.

Kan ik zelf online het geboortekaartje aanpassen?
Wij maken geboortekaartjes op maat en willen graag dat iedereen het perfecte geboortekaartje ontvangt. Jij bepaalt zelf waar wat komt te staan en hoe, het verschil is alleen dat wij de aanpassingen, met liefde, zorg en oog voor detail, voor jou doen :) Wij zorgen voor de perfecte fotobewerking en voor de juiste uitlijning van de kaart en de tekst.

Krijg ik een voorbeeld te zien van het geboortekaartje voordat de kaart wordt gedrukt?
Jazeker! Na iedere aanpassing sturen wij een voorbeeld van de kaart toe per e-mail. Wanneer wij, na de geboorte, de foto geplaatst hebben in de kaart en de geboortegegevens hebben toegevoegd ontvang je ook nog een drukproef van de kaart (voor akkoord) voordat je kaart in productie gaat.

Hoevaak mag ik aanpassingen doorgeven voor de kaart?
Bij je bestelling zijn 2 correctieronden inbegrepen (de eerste opzet van de kaart en de laatste proefdruk niet meegerekend). Maar als je nog een tekstuele wijziging wilt kan dit altijd tot je de drukproef hebt goedgekeurd. Houd er wel rekening mee alsjeblieft dat foto's niet onder een correctieronde vallen.
 

Over de prijzen van geboortekaartjes

Waar vind ik de prijzen van jullie Geboortekaartjes?
De kaartprijzen vind je hier of bereken de totaalprijs via het keuzemenu bij het geboortekaartje.

Wat zijn de verzendkosten voor mijn bestelling?
Binnen Nederland zijn de verpak & verzendkosten €4.95. Voor België €8.50, de rest van Europa €12.50 en buiten Europa €17.50. Na verzending ontvang je van ons een track & trace code. Met deze code kun je je bestelling online volgen.

Wat kost het om een nieuw/eigen ontwerp voor kaart te laten maken?
De kosten voor een heel nieuw ontwerp zijn gemiddeld €15 maar kan variëren, afhankelijk van jouw wensen. Heb je een idee in gedachten? Laat het ons weten. Wij geven je een prijsopgave en denken graag met je mee :)

Kan ik korting krijgen?
Wij werken met stapelkorting, deze is al verwerkt in de prijs. Hoe meer kaarten je bestelt, hoe goedkoper het kaart wordt :) Heb je al eerder geboortekaartjes bij ons besteld? Dan kun je jouw klantenkortingscode gebruiken die je destijds hebt ontvangen met je bestelling,
 

Over de aflevering van geboortekaartjes

Kan ik een gedrukte proef van mijn geboortekaartje ontvangen?
Bij een bestelling van geboortekaartjes kun je 1x gratis een gedrukte proef aanvragen van het geboortekaartje op ieder moment, deze sturen wij per post naar je toe.

Wanneer heb ik de kaarten in huis?
Als je op werkdagen akkoord geeft voor de druk voor 13.00 uur 's middags, dan worden de kaarten dezelfde dag nog gedrukt en naar je verstuurd. De kaarten worden dan doorgaans de eerstvolgende werkdag bezorgd. Woon je in België? Dan heb je de kaarten doorgaans 1 dag later in huis.

Wat gebeurt er als mijn pakket vertraagd is bij de post?
Helaas hebben wij geen controle over het verzendtraject van de pakketten. Het komt niet vaak voor, maar soms is een pakket vertraagd bij de post. De geschatte aflevertijd kun je terugvinden op de website van PostNL met de track & trace code van het pakket, zo ook eventuele vertragingen.

Kunnen jullie de kaarten voor mij versturen?
Ja! Wij bieden een verzendservice aan voor geboortekaartjes, meer informatie en prijzen vind je op deze pagina.

 


Staat je vraag er niet bij?
Hieronder vind je alle categorieën voor de - meest gestelde vragen- over foto geboortekaartjes met eigen foto.
Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag!

┬ę 2010 - 2023 Geboortekaartjes met foto | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel